Medlemmar

Några av våra medlemmar presenterar sig.

Efternamn börjar på: A – G H – L M – Ö


Pia Allvar

pallvar

Hej!

Har alltid varit intresserad av att fotografera och genom åren tagit många bilder. Köpte 2011 en systemkamera och gick hösten 2011 en kurs för att lära mig min kamera. Tycker om att fotografera blommor, kusten, sport och är speciellt förtjust i fyrar. Delar intresset med min sambo och det blir många roliga utflykter.


Mats Axelsson

matsaxelsson

Började fotografera på 60-talet med en rysk tvåögd spegelreflexkamera med 6×6 format. Sedan dess har intresset gått i vågor för att nu vara mer intensivt på grund av den digitala möjligheten. Motiven är ofta natur och resor.

Bloggar understundom!

http://www.fotosidan.se/blogs/vimmelochvardag/index.htm


Anna-Lena Ekström

annalena

Har alltid tyckt om att fota, men det var först 2012 som jag köpte en digital systemkamera. Har sedan dess fotat både djur, natur och människor. Kan inte påstå att jag är särskilt teknisk utan jag går mest på känsla när jag gör mina inställningar. Ingen idé att prata slutartid och exponering med mig m a o. 🙂 Kanske jag lär mig med tiden?

Jag växte upp i lilla Mullsjö i Västergötland och bortsett från 5 år på andra platser så är det där jag levt den största delen av mitt liv. Längtan till Västkusten och havet har alltid funnits då jag tillbringade mycket tid i Bohuslän som barn/tonåring (farmor och farfar bodde i Gbg). I maj 2014 blev flytten verklighet och jag hamnade i ett hus ett par kilometer från Stafsinge kyrka. Ett beslut som jag inte ångrat en sekund. Jag stortrivs här! Har 2 vuxna barn, ett barnbarn och 2 Ragdoll-katter.

Välkommen att besöka min hemsida:

http://ninnaphotography.se/


Christer Eriksson

christere

Hej! Mitt fotointresse är Natur och Landskaps fotografering.Jag är uppväxt i närheten av Jönköping och där mitt fotointresse inriktade sig mycket på småländska höglandet och sjön Vättern.Men efter en del händelser så bestämde jag mig att flytta till Harplinge utanför Halmstad och närheten till havet . Havet har alltid fascinerat mig foto mässigt och då för sina variationer. Jag trivs bra i Harplinge och närheten till min grabb i Halmstad.En del bilder finns att titta på fil https://www.flickr.com/photos/nikon_7000d90


Kjell-Åke Forsgren

kjellake

Jag är uppväxt i Forshaga, Värmland, och började fotografera runt 1950 med en Kodak Brownie lådkamera. Vi var några i kamratkretsen som periodvis ägnade oss åt fotografering. Själv hade jag tillgång till ett oanvänt badrum utan fönster som passade utmärkt som mörkrum. Sedan dess har jag fotograferat kontinuerligt från svartvitt över färg på 60-talet, diabilder på 70-90-talet till digitalt på 2000-talet. Syftet har främst varit familjedokumentation men då inte bara semestrar och festliga tillfällen utan också vardagen.

Det är väl först under de senaste tio åren som fotograferandet i sig åter kommit alltmer i centrum. Är intresserad av alla slags motiv som kommer i min väg men det har blivit mycket natur och landskap, även detaljer. När det gäller personer föredrar jag spontana bilder framför uppställda "omelettbilder". Skulle gärna vilja fotografera människor i vardagen mera men det finns ju vissa problem med detta.

Lägger upp bilder och bildspel på Google plus:

https://plus.google.com/109426009614580826292/posts


Calle Fredin

callef

Fotograferat sedan ungdomen och har haft mycket roligt med mitt fotograferande. Inspirationen och nyfikenheten har naturligtvis gått i vågor. Intresset för olika motiv har kommit och gått, men det mesta går att kombinera med fotointresse. Är inte utpräglad ”något”-fotograf. Att jag fotograferar ett motiv är för att det väcker mitt intresse just då.

”Kan man göra något av detta tro…?”

Det blir inte en bild varje gång. Ljuset spelar också en viktig roll för att väcka intresset. Så tror jag på att det lönar sig att ta fler än en bild åt gången och ur lite olika vinklar. Att närma sig motivet på motivets ”nivå och villkor” är också ett rättesnöre.

Till sist ligger det en utmaning i om andra ser det jag ser. Kan det här väcka något hos betraktaren? Det kan egentligen bara Du svara på. Och så får det va´.

Ha en bra stund och känn efter.

Se också min blogg http://callemedse.blogg.se/index.html


Berith Gudmundsson

berithg

Jag har alltid varit intresserad av fotografering och att vara ute i naturen, jag tycker om att fotografera djur o natur och tar då gärna macrobilder.Kristina Hallberg

stinah

Jag fotar med en Pentax K5. Jag experimenterar mycket och blir ofta både positivt och negativt överraskad när jag kommer hem och kollar "dagens skörd". Jag tror mig om att ha en viss känsla för färg och komposition och har tidigare provat på akvarellmålning mm. Jag brukar redigera mina bilder i Camera Raw och Photoshop. De jag är nöjd med lägger jag ofta upp på min egen eller Fotoklubbens Facebook-sida.


Bengt Haraldsson

haraldsson

Medlem i Falkenbergs Fotoklubb sedan

1965, då jag vann inträde i Klubben vid en tävling arrangerad av Falkenbergs Turistbyrå. Har fotograferat sedan 1950-talet.

Från början var det endast s/v som gällde men sedan blev det blandat med s/v och dia.

Övergick till den digitala tekniken 2003.


Bengt Hjelmqvist

bength

Mitt fotograferande startade på 70-talet med analoga systemkameror. Jag tog framför allt diabilder på människor, djur och natur. I början på 2000-talet övergick jag till digital teknik med kompakt-och systemkameror. Numera fotograferar jag mestadels naturbilder med hav, blommor, djur och rinnande vatten. Makrobilder på blommor och insekter försöker jag mig också på. Jag tycker att det är mycket stimulerande att vara med i Falkenbergs Fotoklubb.


Majvi Å Johansson

Bor i Gamla stan i Falkenberg och jobbar som fastighetsfotograf , men tar även porträtt på barn och vuxna. Helst i vår vackra natur med både hav och skog. Vid behov, gör jag om vardagsrummet till studio. Älskar möten med människor. Både när jag får komma innanför den privata sfären, hemma hos dem som ska sälja sin bostad, eller när jag försöker få dem att slappna av framför kameran. Blev medlem i Fotoklubben i början på 2016.

Har en hemsida som du kan kika in på.

www.to-jo.se


Lotta Karlberg

Mitt fotointresse har kommit och gått under åren. I “ungdomen” fotograferades det mycket i svart/vitt och bilderna framkallades sedan i ett eget litet mörkrum. Numera är det endast digitalt och då används en Canon med diverse objektiv. Fotograferar gärna humlor och annat smått men även landskapsbilder och motiv i svart/vitt intresserar mig. Men mitt största intresse är ändå att fotografera djur. Jag redigerar mina bilder ytterst lite för jag vill att bilden ska spegla det ögat ser. Jag gick med i Falkenbergs fotoklubb hösten 2010 för att lära mig mer och träffa andra trevliga människor med samma intresse.


Magnus Karlsson

magnusk

Jag är sekreterare och webbmästare i klubben.

Har tidigare fotat mest natur- och landskapsbilder, men på senare år har jag försökt bredda min motivkrets. Det kan bli både jazzkonserter, skateboard och gatufoto som hamnar på bild. Gillar svartvitt.

Bilder kan du hitta på min egen sida

http://magnus-karlsson.nu


Thomas Kerkai

tkerkai

Som sagt var så heter jag Thomas och är medlem i fotoklubben sedan September 2015.

Och för dem som är nyfikna så ser jag ut så här när jag är gömd bakom kameran.

Annars är jag född i det vackra landskapet Skåne (Bromölla) och bor nu i Falkenberg efter ett antal år i Åmål.

Gillar att vara ute och fota överallt men jag föredrar nattfoto (gillar skuggor) och kusten därav en anledning att vi hamnade i Falkenberg.

Har en hemsida också.

http://www.tgoe.se

Och är även med på fotosidan.

http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=147275


Andrea Koszo

akoszo

Hej,

Mitt intresse för fotografi startade tidigt när jag fick en liten kamera av min pappa i födelsedagspresent. Fotograferade mycket med den kameran. Vid vuxen ålder har jag slitit ut ett antal analoga kameror. När digitalkamerorna kom blev jag jätteglad för nu kunde man fotografera och kolla resultatet direkt. Hösten 2012 skaffade jag en skolkamera Nikon D3200 med olika objektiv för att lära mig mer om mer avancerad fotografi och gick därför också flera fotografikurser. Har lagt upp mina verk på flickr och instagram, se länkar. Det ska bli jättekul att vara med i en grupp med entusiaster och lära mig ännu mer inom foto och vässa kunskaperna. Planen är att så småningom införskaffa bättre utrustning för att höja ribban och göra ännu bättre bilder.

Jag gillar att fotografera allt, från landskap till macro, natur, porträtt och även mer konstnärligt, ibland svart/vitt.

www.flickr.com/amberinsea

www.instagram.com/key.andreaInger Myrén

imyren

Musik av alla slag har alltid varit en stor del i mitt liv. När jag är ute och lyssnar på musik så släpar jag ofta med mig en kamera. Att fotografera musiker har blivit lite av en passion. Det är en utmaning att fånga en rörelse, en blick eller ett ljus. Jag fick rådet en gång att inte tänka så mycket utan bara ta bilden. Några blir ibland bra medans många blir riktigt dåliga. Det är alltid lika spännande att checka av minneskortet efter en konsert eller spelning.

Även natur och gatufotografering är spännande.

Bilder i Svart och Vitt får mig att se bilden på ett annat sätt och ger mig alltid en speciell stämning. Den svartvita bilden kan leverera en mystik, renhet och enkelhet som tilltalar mig.


Pär Mårtensson

parm

Tycker skoj o dokumenterar allt möjligt.

Leica M246/M240, Summicron 35 mm


Maria Petersson

mariap

Jag köpte en systemkamera 2012 och gick då även en distanskurs i fotografering och Photoshop. Där fick jag grunderna i att hantera kameran och redigering. Det har jag haft glädje av. Att fotografera med systemkamera och använda dess funktioner är utmanande.

I januari 2015 blev jag medlem i Falkenbergs fotoklubb, dels för att lära mig mera och dels för att det är roligt att träffa andra med samma intresse av fotografering. Jag kände mig varmt välkommen.

Det finns inte några specialområden som jag hellre fotograferar än andra, utan det blir vad som kommer i min väg. Det gäller att ha ögonen öppna och en gnutta fantasi.


Ulla Petersson

ullap

Mitt fotointresse började vid 10 års ålder då jag fick en Kodak Instamatic av mina föräldrar. Idag använder jag en Canon EOS 400D med objektiven Canon 18-55 mm och Canon 55-250 mm (det senare inköpt 2011).

Som motiv fotograferar jag gärna landskap, hav, blommor och djur etc. men redigerar inte bilderna så mycket. Jag är övertygad om att "tillfället" gör den bästa bilden och den perfekta bilden har jag ännu inte tagit….

Det är tack vare mina vänner Lotta och Therese som jag gick med i fotoklubben hösten 2010. Att delta i klubben är ett sätt att lära mer om fotokonstens mysterier och träffa andra fotointresserade – såklart.


Göran Skoog


Susanne Svensson

susannes

Hejsan, jag är en tjej som älskar att fota, närmast allt men landskap, macro och fåglar är speciellt kul, en riktig utmaning.

Jag är nybörjare men försöker lära mig från nån kurs då och då.Jag fotar med Canon EOS M5 spegellös kamera och redigerar mina bilder i LightroomCC och photoshopCC.

Jag har fått mycket glädje av att gå med i Falkenberg´s fotoklubb, många nya vänner och en massa tips och hjälp och trevliga aktiviteter.

Du kan även se mina bilder på :

http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=156

https://www.facebook.com/annsusanne


Christian Thyrsted

thyrsted

Hej jag är en Dansk kille som bor i Sik vid Tvååker och har foto som hobby.

Jag fotar med en Canon 5D Mk3 och lite olika objektiv .

Med hänsyn till motiv är jag alätre bara jag får min kamera i handen är jag nöjd .

När jag redigera mina bilder använder jag Photoshop CC Lightroom CC.

Mina bilder kan ni se här ell .

www.thyrstedphoto.se

Fotosidan.se

http://www.thyrsted.fotosidan.se

Flickr.

http://www.flickr.com/photos/christian_thyrsted/

Kollar gärna det kostar inget!!!!


Louise Ullstadius

ullstadius

Min första kamera köpte jag som 13-åring. Under större delen av mitt fotoliv, har jag dokumenterat händelser och människor. Fotoalbumen har blivit som en form av dagbok. Numera blir det också mycket naturbilder. Fotar landskap, blommor, insekter, djur m.m. Många bilder blir det från vår trädgård, som är ett annat stort intresse. Bor på en avstyckad gård (3 ha) mellan Heberg och Slöinge.

Fotograferar med en Canon EOS 7D, ett macroobjektiv samt ett tele 100-300.

Har även en Sony DSC-HX20V.

Photoshop Lightroom är också införskaffat, men inte använts ännu, mycket att lära och ha tålamod med!


Leif Wadensten

lewad

Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av bild och form. Under senare tid har intresset för foto ökat. Gatufotografering med människor som befinner sig i speciella situationer eller samspelar med omgivningen ligger högt på fotolistan. Emellanåt blir det även en del naturbilder där jag är speciellt svag för vattendrag i olika former.

Sedan fem år tillbaka är jag medlem i Falkenbergs Fotoklubb där jag är med i jurygruppen samt vald som revisor. Mina bilder finns även på fotosidan.se: http://fotosidan.se/member/view.htm?ID=123033 och http://wadenstenfoto-leowa.blogspot.com/


Ulf Wemme

ulfwemme

Har fotat med systemkamera sen tonåren framförallt under resor som är min passion. Använder fullformat och oftast spegellöst med fast optik. Redigerar i respektive kameratillverkares programvara.

Så här ser vår vackra planet ut genom mina objektiv http://www.ulf.wemme.se/