Program hösten 2020

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Denna höst har vi förlagt majoriteten av våra aktiviteter utomhus. Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller då vi träffas vilket innebär att du ska vara noga med handhygienen, ta med handsprit/desinfektionsservetter till aktiviteterna och hålla avstånd till andra både utomhus och då vi är inomhus. Delta om du är frisk!
Om inget annat anges hålls mötena klockan 18.30.

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

I vår Facebook-grupp kan vi bjuda in varandra till spontana fotoaktiviteter:

Grillkväll på Rosendals badstrand

25 augusti, tisdag

Tillsammans med Halmstads fotoklubb startar höstens fotoaktiviteter med mingel på avstånd vid grillarna i Rosendal. Klubbarna delar upp sig vid varsin befintlig grill. Klubben står för glöden och medlemmarna med egen dryck, grillspett och förtäring. Vi möts nere på stranden klockan 18:30.

Bildvisning på stan

28 augusti – 1 september

I samarbete med Falkenbergs Innerstadsförning får medlemmarna visa upp sina bilder i några av stadens skyltfönster. Tanken är sedan att allmänheten får rösta på sin favorit och vinnarbilden koras till ”Flanörens val”.  Bland de röstande dras en vinnare som får en ramad kopia av bilden.
Visningen pågår under perioden 28 augusti – 1 september.
Mer information, förhållningsregler inför utställningen, anmälan mm hittar Du på vår hemsida och Facebook.

Mobilfoto på stan

17 september, torsdag

Magnus Karlsson tar oss med ut på stan och tipsar oss hur mobiltelefonens kamera används på bästa sätt.
Vi träffas vid ABF-huset kl.18:00!

Fotopromenad med utlottat tema

6 oktober, tisdag

Var och en drar en lott med ett tema som sedan ska fotograferas. Redovisning sker därefter på nätet/hemsidan.
Vi samlas vid ABF-huset kl.18:30.

Bilder i skymningen

27 oktober, tisdag

Eftersom vintertiden inträder dagarna innan så har skymning övergått i mörker kl 18:00 (solen går ner 16.30). Därför blir upplägget för denna träff enligt följande: Ni tar era skymningsbilder utomhus eller innomhus och laddar upp 2-3 bilder på falkenbergs.fotoklubb@gmail.com senast söndag 25 oktober. Skriv skymning och ert namn i ämnesraden. Redovisning sker därefter i stora matsalen (som ger utrymme för distans) på ABF den 27 oktober kl 18:00.

Inställt – Hallands konstmuséum

18 november, onsdag (OBS!!!)

Inställt

Vi besöker Hallands konstmuséum i Halmstad. Vi kommer bl a att få se de fotografier som visas i utställningen, hur muséet arbetar med sin fotografiska samling med fördjupning avseende bildskapande och bevarande. Vi kommer även att få se det kylda fotomagasinet. Därefter får vi på egen hand se alla utställningarna i muséet.
Samling i konstmuseéts entré, Tollsgatan kl.18:30
Kostnaden för besöket är 80:-/person, men sponsras av klubben.

Luciafika och Bildvisning

10 december, torsdag

Uppvaktning av klubbens Lucia med tärnor i ABF.s trädgård kl.18:30. Thomas Kerkai visar bilder/bildspel från sin resa till Kalifornien.
Denna kväll är även sista chansen att lämna in bilder till klubb­mästerskapet och så tar vi en titt på vårens pro­gram.

Klubbmästerskap

Varje medlem har rätt att lämna in högst tre bilder till tävlingen. Bilderna skall uppfylla följande krav:
• Utskrivna bilder i färg eller svartvitt/monokromt.
• Bilderna skall vara monterade på kartong eller annan styv skiva.
• Varje bild får vara maximalt 40×50 cm, inklusive kartong/passepartout.
• Bilderna ska vara märkta på baksidan med både signatur och titel eller nummer.

Klubbmästerskapet har inget tema. Inlämning sker senast på mötet i december och resul­tatet redo­visas i samband med vårens årsmöte.

Studiofoto

Vi kommer ordna möjlighet att ta studiokörkort för den som vill låna vår studioutrustning. Kontakta Christian om du är intresserad.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.