Program våren 2024

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Våra träffar börjar klockan 18.30 i ABF:s lokaler på Lasa­rettsvägen 11 om ingen annan tid anges eller via Teams.

Om mötet är digitalt , dvs Teams-möte, så kommer det en länk till alla klubbmedlemmar via mail. Klicka på den medföljande länken för att vara med på mötet. Är det första gången så starta i tid för att installera Teamsklienten, klicka sedan på länken för att komma in i rätt ”klubbrum”.

Programmet som pdf: Program VT24 – Falkenbergs fotoklubb

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

I vår Facebook-grupp kan vi bjuda in varandra till spontana fotoaktiviteter:

Förutom nedanstående inplanerade aktiviteter har vi följande på gång under våren/sommaren 2024:

• Nattfotografering i februari
  • Föreläsare från Halmstad fotoklubb om Sydafrika i mars
  • Lasse Hoffman tar oss tillsammans med Halmstads fotoklubb till motorbanan under våren
  • Vår/sommarutflykt med Halmstad fotoklubb i slutet av maj/början av juni
  • Fotografi Falkenberg 29-30 juni 2024

I gatlyktans sken, Digitalt museum samt vinterfoton

16 januari, tisdag

Alla är välkomna till ABF:s lokaler (Lasarettsgatan 11) kl 18.30 för ett fullspäckat program.

Vi redovisar resultatet av tävlingen ”I gatlyktans sken”, Patrik Hallberg från Rian berättar om webbplatserna Digitalt museum och Minne.se. Därefter visar vi medlemmarnas bilder på temat ”Mina vinterbilder”.

Alla bilder som deltagit i tävlingen ”I gatlyktans sken” kommer att visas i Kuben i Stadshuset under februari månad.

The PhotoGallery, Halmstad

8 februari, torsdag

OBS! Vi samlas vid ABF-huset kl.17:20 för de som vill samåka till Halmstad.

En av Fotografi Falkenbergs föreläsare 2023 var Pamela Hanné som är galleriets vd. Hon kommer att introducera oss och därefter tittar vi på utställningen.

Årsmöte nr 74

18 februari, söndag kl. 16:00 – ca 18:00

Efter avslutade årsmötesförhandlingar kommer fotograf Mats Dahlbom visa sina vackra drönarbilder. Därefter presenteras resultatet av 2023 års Klubbmästerskap av Magnus Karlsson, ordförande i fotoklubbens jurygrupp.

Sportfotografering i Ishallen

28 februari, onsdag

Vi träffas i Ishallens entré kl.18:30 där Sven-Arne Mjöberg tar emot och berättar hur vi använder kameran bäst under några timmar då vi fotograferar Falkenbergs konståkningsklubb och Falkenbergs hockeyklubb (A-pojkar).

Öppen tisdag

19 mars, tisdag

Vid bra väder fotograferar vi utomhus och vid dåligt väder ses vi inomhus på ABF. Temat för öppen tisdag växlar så håll utkik på klubbens facebooksida, https://www.facebook.com/groups/FalkenbergsFotoklubb

En glimt av Afrika

14 mars, torsdag

Ulla Schurmann från Halmstad visar bilder från Sydafrika.

Vitsippor, Bengtesgårds äng

11 april, torsdag

Vi träffas kl. 18:00 på ABF för samåkning till Bengtesgårds äng (Hässlås) där vi i det lilla naturreservatet finner vitsippor, korallticka och gamla ekar att fotografera. Har vi tur får vi även se stenknäcken som häckar här.

Fotoorientering i Glommen

25 april, torsdag

Ta med fikakorg så fikar vi på hamnpiren efter fotoorienteringen!
Samåkning från ABF, tid meddelas senare.

Utflykt med kamera och glass

16 maj, torsdag

Vi tar oss till Möllegårds naturreservat i Halmstad för landskaps- och makrofotografering. Som avslutning kan den som vill, avnjuta hemgjord italiensk glass på Riccardos.
Samåkning från ABF, tid meddelas senare.

Våravslutning med Halmstads fotoklubb

4 juni, tisdag

Våravslutning tillsammans med Halmstads fotoklubb.
Innehåll och plats meddelas senare.

Klubbmästerskap

Numera genomförs klubbmästerskapet med digitala bilder. Varje medlem har rätt att lämna in maximalt tre bilder. Klubbmästerskapet har inget tema. Inlämning sker senast vid årets sista medlemsmöte. Bilderna bedöms av en utomstående jury. Detaljer om hur bilderna ska lämnas in kommer med epost till medlemmarna. Resultatet redovisas i samband med vårens årsmöte.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.