Aktiviteter

Program hösten 2024

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Våra träffar börjar klockan 18.30 i ABF:s lokaler på Lasa­rettsvägen 11 om ingen annan tid anges eller via Teams.

Om mötet är digitalt , dvs Teams-möte, så kommer det en länk till alla klubbmedlemmar via mail. Klicka på den medföljande länken för att vara med på mötet. Är det första gången så starta i tid för att installera Teamsklienten, klicka sedan på länken för att komma in i rätt ”klubbrum”.

Programmet som pdf: Program HT24 – Falkenbergs fotoklubb

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

I vår Facebook-grupp kan vi bjuda in varandra till spontana fotoaktiviteter:
https://www.facebook.com/groups/FalkenbergsFotoklubb/

Förutom nedanstående inplanerade aktiviteter har vi följande på gång under 2024:

  • Kurs i bildredigering, Lightroom – om intresse finns
  • En guidad fototur på motorbanan under ledning av Lasse Hoffman
  • Sparbanksdagen 7/9

Uppstart med Halmstads fotoklubb

Torsdag 22 augusti

Halmstad fotoklubb bjuder in oss att starta upp höstens aktiviteter. Mer information om tid och plats kommer via mejl.

Intentional Camera Movement (ICM)

Tisdag 3 september

Anna Råbom Holst från Halmstad fotoklubb är inbjuden att lära oss fotograferingstekniken ICM. Vi går därefter ut i närområdet och praktiserar tillsammans.

Bildvisning

Onsdag 18 september

Bildvisning med bilder från Möllegård (16/5) och ”Sommar” som tema. Skicka in max 6 bilder/tema till falkenbergs.fotoklubb@gmail.com senast den 16 september.

Bilder och berättelser från mina resor i Ukraina

Torsdag 3 oktober

Besök av Karl Ekelund Pedersen som vi känner som ”Smeden i Sibbarp” efter vårt fotobesök i hans smedja, november 2022.

Sumpafallen, korvgrillning

Lördag 19 oktober

Vi åker till Sumpafallen och fotograferar landskap, vattnets framfart i ån och de vackra höstfärgerna tillsammans med vännerna i Halmstad fotoklubb. Vi ser till att tända grillen så att pinnbröd, korv eller annat kan tillagas på glöden till lunch.
Samåkning från ABF.

Bildvisning och digitalcup

Onsdag 30 oktober

Bildvisning i form av digitalcup från ICM-träffen och Sumpafallen. Skicka in max 6 bilder/ämne till falkenbergs.fotoklubb@gmail.com senast den 28 oktober.

Fritid i Falkenberg

Torsdag 14 november

Vi träffas på Rian (Falkenbergs museum) för att prata om årets fototema ”Fritid i Falkenberg” som är ett samarbete mellan Rian och Falkenbergs Fotoklubb. Även framtida samarbeten diskuteras.

Teknikkväll

Tisdag 26 november

Kvällen ägnas åt porträttfotografering, makro, blixt, bildformat, bildstorlek. Ta med dig kamera och frågor så försöker vi lösa dem!

Luciafika och bildspel

Torsdag 12 december

Sista träffen för året och sista dag för inlämning av bilder till klubbmästerskapet.
Under kvällen utlovas, som tradition, Luciafölje med tärnor, luciafika och bildspel med foton från höstens alla fototillfällen.
Max 6 bilder/medlem skickas in till falkenbergs.fotoklubb@gmail.com
senast den 10 december.

Klubbmästerskap

Numera genomförs klubbmästerskapet med digitala bilder. Varje medlem har rätt att lämna in maximalt tre bilder. Klubbmästerskapet har inget tema. Inlämning sker senast vid årets sista medlemsmöte. Bilderna bedöms av en utomstående jury. Detaljer om hur bilderna ska lämnas in kommer med epost till medlemmarna. Resultatet redovisas i samband med vårens årsmöte.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.