Program våren 2021

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Vårens program är fortsatt planerat utifrån Folkhälsomyndighetens rådande rekommendationer och därmed är alla våra aktiviteter planerade för träffar utomhus eller digitalt via Teams. När vi träffas ska vi fortsatt vara noga med handhygienen, använda handsprit/desinfektionsservetter och hålla avstånd till andra både utomhus och då vi är inomhus. Delta om du är frisk!

Våra träffar börjar klockan 18.30 via Teams eller i ABF:s lokaler på Lasa­rettsvägen 11 om ingen annan tid anges.

Om mötet är digitalt , dvs Teams-möte, så kommer det en länk till alla klubbmedlemmar via mail. Klicka på den medföljande länken för att vara med på mötet. Är det första gången så starta i tid för att installera Teamsklienten, klicka sedan på länken för att komma in i rätt ”klubbrum”.

Programmet som pdf: Program VT21Falkenbergs fotoklubb

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

I vår Facebook-grupp kan vi bjuda in varandra till spontana fotoaktiviteter:

Digitalt spektakel!

14 januari, torsdag

Digital bildvisning av Thomas Kerkai och klubbens medlemmar.
Först ut i vår är Thomas Kerkai som visar sitt bildspel ”San Fransisco”.
Därefter fortsätter vi titta på medlemmarnas bilder.
Ni som är intresserade att visa era bilder, anmäl er till Mats Axelsson senast den 11 januari på ordforande(at)falkenbergsfotoklubb,se
Visningen sker via Teams.
Alla medlemmar får en kallelse till mötet med en länk via email.

Fototema

2 februari, tisdag

Fotouppdrag med tema som avslöjas 10 dagar innan, dvs 19 januari via mail och facebook.
Redovisning av hur vi tolkat uppdraget sker sedan digitalt via Teams.

Årsmöte nr 71

14 februari, söndag kl.16:00 – 18:00

Årsmötet får i år hållas digitalt via Teams.
Därefter visar Calle bilder från sin resa till Shanghai och sist men inte minst, resultatet av 2020 års Klubbmästerskap presenteras av Magnus Karlsson, ordförande i fotoklubbens jurygrupp.

Bildvisning

25 februari, torsdag

Tommy Engman tar oss med till ön Grenada i Västinden – en berättelse i ord och bild om Grenada idag och en politisk händelse i början på 1980-talet.
Visningen sker digitalt via Teams.

Digitalcup

16 mars, tisdag

Ditt uppdrag i denna cup blir att presentera din bästa- och din sämsta bild!
Dina bidrag mailar du till ordforande(at)falkenbergsfotoklubb.se.senast den 14 mars.

Naturfoto

8 april, torsdag

Vi tar oss till Suseåns mynning för att fotografera antingen sydsidan och/eller norrsidan. För dig som inte har möjlighet att följa med aktuell datum finns tid fram till den 13 april då bilderna kommer att visas via Teams.
För att ha lite koll på hur många deltagare som vill visa sina bilder, skicka din anmälan till sekreterare(at)falkenbergsfotoklubb.se

Naturfoto – bildvisning

13 april, tisdag

Visning av bilder från den 8 april via Teams.

Utflykt

24 april, lördag

Tillsammans med Halmstad fotoklubb gör vi en vårutflykt till Sumpafallen och Svartrå (Björkasjö).
Tider och annan praktisk information kommer i april.

Porträttfoto

6 maj, tisdag

”On location”, i motljus, strålkastare, blixt – eller hur ska det egentligen gå till?
Under kvällen får vi öva tillsammans med en professionell porträttfotograf.

Makrofotografering

27 maj, torsdag

Vi besöker Louise och Anders Ullstadius trädgård där Ulrika Arnell från Halmstads fotoklubb guidar oss genom makrofotograferingens konst.

Klubbmästerskap

Varje medlem har rätt att lämna in högst tre bilder till tävlingen. Bilderna skall uppfylla följande krav:
• Utskrivna bilder i färg eller svartvitt/monokromt.
• Bilderna skall vara monterade på kartong eller annan styv skiva.
• Varje bild får vara maximalt 40×50 cm, inklusive kartong/passepartout.
• Bilderna ska vara märkta på baksidan med både signatur och titel eller nummer.

Klubbmästerskapet har inget tema. Inlämning sker senast på mötet i december och resul­tatet redo­visas i samband med vårens årsmöte.

Studiofoto

Vi kommer ordna möjlighet att ta studiokörkort för den som vill låna vår studioutrustning. Kontakta Christian om du är intresserad.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.