Medlemmar

Efternamn börjar på: A - G H - L M - Ö

Mats Axelsson

matsaxelsson
Började fotografera på 60-talet med en rysk tvåögd spegelreflexkamera med 6x6 format. Sedan dess har intresset gått i vågor för att nu vara mer intensivt på grund av den digitala möjligheten. Motiven är ofta natur och resor.

Bloggar när andan faller på!
http://www.fotosidan.se/blogs/vimmelochvardag/index.htm

Christer Eklund

ceklind
Jag har fotograferat till och från sedan gymnasiet-tiden. När det blev digitalt, så blev det lättare.
När jag började fotografera med systemkamera, så kom flera möjligheter.

Uppgraderade kamerahus från Canon EOS 550D till Canon EOS 850D.
Efter det ökade mitt intresse igen för att fotografera.
Jag har andra stora intressen också, musik, datorer och TV/film & serier m.m.

Calle Fredin

callef
Fotograferat sedan ungdomen och har haft mycket roligt med mitt fotograferande. Inspirationen och nyfikenheten har naturligtvis gått i vågor. Intresset för olika motiv har kommit och gått, men det mesta går att kombinera med fotointresse. Är inte utpräglad ”något”-fotograf. Att jag fotograferar ett motiv är för att det väcker mitt intresse just då.
”Kan man göra något av detta tro…?”
Det blir inte en bild varje gång. Ljuset spelar också en viktig roll för att väcka intresset. Så tror jag på att det lönar sig att ta fler än en bild åt gången och ur lite olika vinklar. Att närma sig motivet på motivets ”nivå och villkor” är också ett rättesnöre.
Till sist ligger det en utmaning i om andra ser det jag ser. Kan det här väcka något hos betraktaren? Det kan egentligen bara Du svara på. Och så får det va´.

Ha en bra stund och känn efter.

Se också min blogg http://callemedse.blogg.se/index.html

Berith Gudmundsson

berithg
Jag har alltid varit intresserad av fotografering och att vara ute i naturen, jag tycker om att fotografera djur o natur och tar då gärna macrobilder.

Kristina Hallberg

stinah
Jag fotar med en Pentax K5. Jag experimenterar mycket och blir ofta både positivt och negativt överraskad när jag kommer hem och kollar "dagens skörd". Jag tror mig om att ha en viss känsla för färg och komposition och har tidigare provat på akvarellmålning mm. Jag brukar redigera mina bilder i Camera Raw och Photoshop. De jag är nöjd med lägger jag ofta upp på min egen eller Fotoklubbens Facebook-sida.

Bengt Haraldsson

haraldsson
Medlem i Falkenbergs Fotoklubb sedan
1965, då jag vann inträde i Klubben vid en tävling arrangerad av Falkenbergs Turistbyrå. Har fotograferat sedan 1950-talet.
Från början var det endast s/v som gällde men sedan blev det blandat med s/v och dia.
Övergick till den digitala tekniken 2003.

Ann-Marie Johansson

annmarie
Jag skaffade min första systemkamera i januari 2017. Mitt intresse för fotografi väcktes på allvar hösten 2015. Jag är alltså en väldigt färsk fotoamatör. Jag gillar att fotografera i naturen och är fascinerad av det speciella ljuset om morgonen. Min ambition med mitt fotograferande är att utvecklas såväl tekniskt som konstnärligt. Mina bilder finns företrädesvis att se på Facebook, Instagram och Flickr.

Majvi Å Johansson

Bor i Gamla stan i Falkenberg och jobbar som fastighetsfotograf , men tar även porträtt på barn och vuxna. Helst i vår vackra natur med både hav och skog. Vid behov, gör jag om vardagsrummet till studio. Älskar möten med människor. Både när jag får komma innanför den privata sfären, hemma hos dem som ska sälja sin bostad, eller när jag försöker få dem att slappna av framför kameran. Blev medlem i Fotoklubben i början på 2016.

Har en hemsida som du kan kika in på.
www.to-jo.se

Lotta Karlberg

Mitt fotointresse har kommit och gått under åren. I “ungdomen” fotograferades det mycket i svart/vitt och bilderna framkallades sedan i ett eget litet mörkrum. Numera är det endast digitalt och då används en SONY med diverse objektiv. Fotograferar gärna humlor och annat smått men även landskapsbilder och motiv i svart/vitt intresserar mig. Men mitt största intresse är ändå att fotografera djur. Jag redigerar mina bilder ytterst lite för jag vill att bilden ska spegla det ögat ser. Jag gick med i Falkenbergs fotoklubb hösten 2010 för att lära mig mer och träffa andra trevliga människor med samma intresse.

Magnus Karlsson

magnusk
Har tidigare fotat mest natur- och landskapsbilder, men på senare år har jag försökt bredda min motivkrets. Det kan bli både jazzkonserter, skateboard och gatufoto som hamnar på bild. Gillar svartvitt.

Bilder kan du hitta på min egen sida
http://magnus-karlsson.nu

Thomas Kerkai

tkerkai
Som sagt var så heter jag Thomas och är medlem i fotoklubben sedan 2015.
Är född i vackra Skåne (Bromölla) och bor nu i Falkenberg efter ett antal år i Åmål.
Gillar att vara ute och fota överallt men jag föredrar nattfoto (gillar skuggor) och kusten därav en anledning att vi hamnade i Falkenberg.
Kika gärna på min hemsida.
http://www.tgoe.se
Och även på fotosidan.
http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=147275

Inger Myrén

imyren
Musik av alla slag har alltid varit en stor del i mitt liv. När jag är ute och lyssnar på musik så släpar jag ofta med mig en kamera. Att fotografera musiker har blivit lite av en passion. Det är en utmaning att fånga en rörelse, en blick eller ett ljus. Jag fick rådet en gång att inte tänka så mycket utan bara ta bilden. Några blir ibland bra medans många blir riktigt dåliga. Det är alltid lika spännande att checka av minneskortet efter en konsert eller spelning.

Även natur och gatufotografering är spännande.

Bilder i Svart och Vitt får mig att se bilden på ett annat sätt och ger mig alltid en speciell stämning. Den svartvita bilden kan leverera en mystik, renhet och enkelhet som tilltalar mig.Pär Mårtensson

parm
Tycker skoj o dokumenterar allt möjligt.
Leica M246/M240, Summicron 35 mm
Ulla Petersson

ullap
Mitt fotointresse började vid 10 års ålder då jag fick en Kodak Instamatic av mina föräldrar. Idag använder jag en Canon EOS 400D med objektiven Canon 18-55 mm och Canon 55-250 mm (det senare inköpt 2011).
Som motiv fotograferar jag gärna landskap, hav, blommor och djur etc. men redigerar inte bilderna så mycket. Jag är övertygad om att "tillfället" gör den bästa bilden och den perfekta bilden har jag ännu inte tagit....
Det är tack vare mina vänner Lotta och Therese som jag gick med i fotoklubben hösten 2010. Att delta i klubben är ett sätt att lära mer om fotokonstens mysterier och träffa andra fotointresserade - såklart.

Kerstin Sjöholm

En bild säger mer än 1000 ord, därför tycker jag att fotografier/bilder är viktiga.
Har alltid haft kamera med mig, blev förtjust när mobilen plötsligt innehöll en väldigt bra kamera, men i längden är det ju systemkamera som gäller.
Nu har jag blivit medlem i stadens fotoklubb s vi kommer att träffas på olika evenemang. Jag är ofta ute i naturen och nu ska jag lära mig mera om komposition, redigering och få tips från goda vänner.

Göran Skoog


Karin Svensson

Alltid varit fascinerad av foto och har en liten konstnärlig ådra. Tiden har inte funnits förrän de sista åren. Varje tillfälle ger aha upplevelser. Vissa dagar blir bilder bra och vissa dagar stämmer inget. Märklig och intressant känsla.
Lite som att måla, humöret och känslan måste vara med...

NikonZ6

Louise Ullstadius

ullstadius
Min första kamera köpte jag som 13-åring. Under större delen av mitt fotoliv, har jag dokumenterat händelser och människor. Fotoalbumen har blivit som en form av dagbok. Numera blir det också mycket naturbilder. Fotar landskap, blommor, insekter, djur m.m. Många bilder blir det från vår trädgård, som är ett annat stort intresse. Bor på en avstyckad gård (3 ha) mellan Heberg och Slöinge.

Fotograferar med en Canon EOS 7D, ett macroobjektiv samt ett tele 100-300.
Har även en Sony DSC-HX20V.

Photoshop Lightroom är också införskaffat, men inte använts ännu, mycket att lära och ha tålamod med!

Några av våra medlemmar presenterar sig.