Medlemmar


Mats Axelsson

matsaxelsson
Intresset för fotografi och kamerans möjligheter väcktes i de tidiga tonåren. En tvåögd spegelreflexkamera med svartvit film blev de första spännande erfarenheterna. Naturbilder, dokumentära bilder från resor och vardagssituationer i stadsmiljö har varit och är de huvudsakliga motiven. Efter en period med ett slumrande bildintresse återuppväcktes intresset av den digitala möjligheten. Att fånga stämningen, situationen och känslan i miljön och det korta ögonblicket är utmaningen.

Bloggar när andan faller på!
http://www.fotosidan.se/blogs/vimmelochvardag/index.htm

Tina Claesson

tinacl
Jag började fotografera när min dotter föddes 1991. Jag fotograferade och gjorde fotoalbum under hela hennes barndom.

När hon var i tonåren började vi resa och jag skaffade en digitalkamera. Albumen ersattes av fotoböcker.

Jag tycker mycket om att fotografera när jag reser, men även ute i naturen och när jag träffar släkt och vänner.

Jag la ut mycket bilder på Facebook, men övergick till Instagram 2016, eftersom jag bara använde Facebook för att lägga ut mina bilder. Jag gick därefter en fotokurs på Fotografiska.

Jag har bara min mobil som kamera, än så länge. Den har jag ju alltid med mig! Mitt favorit museum i Stockholm är Fotografiska, som jag besöker flera gånger per år. Det är fantastiskt vad mycket en bild kan säga.

När jag upptäckte att det fanns en aktiv fotoklubb i Falkenberg, blev jag väldigt glad. Jag hoppas kunna vidareutveckla mitt fotograferande tillsammans med likasinnade.

Du hittar mig på Instagram som tinaclaeson.

Hans Flyman

hflyman
I mina bilder vill jag förmedla vilken fantastisk natur och kultur vi har och att det är viktigt att vi gör allt för att bevara rikedomen. Jag vill uppmuntra alla till möjligheten att uppleva naturen, både utanför knuten och, när tillfälle bjuds, även på mer främmande platser. I bilderna kan betraktaren förhoppningsvis återuppleva känslor man själv haft, eller bli inspirerad att själv ge sig ut på egna nya upptäckter.

Fotografering av natur, kultur och människor är den inriktningen som intresserar mig mest. På det temat är jag fotograf till tre böcker som samtliga är utgivna på Votums Förlag. Kärleken till en kör (2018), Kärleken till en ö (2017) och Grava kyrka (2012).

http://www.hansflyman.se
https://www.flymanmedia.se

Calle Fredin

callef
Fotograferat sedan ungdomen och har haft mycket roligt med mitt fotograferande. Inspirationen och nyfikenheten har naturligtvis gått i vågor. Intresset för olika motiv har kommit och gått, men det mesta går att kombinera med fotointresse. Är inte utpräglad ”något”-fotograf. Att jag fotograferar ett motiv är för att det väcker mitt intresse just då.
”Kan man göra något av detta tro…?” Ljuset spelar en viktig roll för att väcka intresset. Så tror jag på att det lönar sig att ta fler än en bild åt gången och ur lite olika vinklar. Att närma sig motivet på motivets ”nivå och villkor” är också ett rättesnöre.
Såklart händer det att jag vet vad jag vill ha på bild och söker upp motivet. Men... det blir inte en bild varje gång.
Till sist ligger det en utmaning i om andra ser det jag ser. Kan det här väcka något hos betraktaren? Det kan egentligen bara Du svara på. Och så får det va´.

Berith Gudmundsson

berithg
Jag har alltid varit intresserad av fotografering och att vara ute i naturen, jag tycker om att fotografera djur o natur och tar då gärna macrobilder.

Kristina Hallberg

stinah
Jag fotar med en Pentax K5. Jag experimenterar mycket och blir ofta både positivt och negativt överraskad när jag kommer hem och kollar "dagens skörd". Jag tror mig om att ha en viss känsla för färg och komposition och har tidigare provat på akvarellmålning mm. Jag brukar redigera mina bilder i Camera Raw och Photoshop. De jag är nöjd med lägger jag ofta upp på min egen eller Fotoklubbens Facebook-sida.

Bengt Haraldsson

haraldsson
Medlem i Falkenbergs Fotoklubb sedan
1965, då jag vann inträde i Klubben vid en tävling arrangerad av Falkenbergs Turistbyrå. Har fotograferat sedan 1950-talet.
Från början var det endast s/v som gällde men sedan blev det blandat med s/v och dia.
Övergick till den digitala tekniken 2003.

Majvi Å Johansson

Bor i Gamla stan i Falkenberg och jobbar som fastighetsfotograf , men tar även porträtt på barn och vuxna. Helst i vår vackra natur med både hav och skog. Vid behov, gör jag om vardagsrummet till studio. Älskar möten med människor. Både när jag får komma innanför den privata sfären, hemma hos dem som ska sälja sin bostad, eller när jag försöker få dem att slappna av framför kameran. Blev medlem i Fotoklubben i början på 2016.

Har en hemsida som du kan kika in på.
www.to-jo.se

Ann-Marie Johansson

annmarie
Jag skaffade min första systemkamera i januari 2017. Mitt intresse för fotografi väcktes på allvar hösten 2015. Jag är alltså en väldigt färsk fotoamatör. Jag hämtar mestadels mina motiv i naturen men vidgar mina vyer ibland. Min ambition med mitt fotograferande är att utvecklas såväl tekniskt som konstnärligt. Jag använder mig av både digital och analog teknik för att skapa mina bilder som bl.a. finns att se på Facebook och Instagram (@k.annmarie.j).

Lotta Karlberg

Mitt fotointresse har kommit och gått under åren. I “ungdomen” fotograferades det mycket i svart/vitt och bilderna framkallades sedan i ett eget litet mörkrum. Numera är det endast digitalt och då används en SONY med diverse objektiv. Fotograferar gärna humlor och annat smått men även landskapsbilder och motiv i svart/vitt intresserar mig. Men mitt största intresse är ändå att fotografera djur. Jag redigerar mina bilder ytterst lite för jag vill att bilden ska spegla det ögat ser. Jag gick med i Falkenbergs fotoklubb hösten 2010 för att lära mig mer och träffa andra trevliga människor med samma intresse.

Helena Karlsson

hkpersson
Intresset har vuxit sig fram i takt med att tekniken i mobilen har utvecklats. Jag insåg att jag ofta tog bilder när jag var ute och kameran i mobilen alltid fanns med mig. Tillslut blev jag mer och mer hungrig på att ta det till en skarpare nivå och köpte min systemkamera.
Jag är nybörjare men tycker det är väldigt spännande!

Natur, vyer och djur är motiven som jag tar mest.

Jag har en instagram där min profil är @naturlins

Magnus Karlsson

magnusk
Började fotografera för länge sedan. Då blev det mest natur- och landskapsbilder. Efterhand har jag försökt bredda min motivkrets. Konsertfoto, stadsbilder, skateboard och gatufoto är några områden jag försökt mig på. Gillar svartvitt.

Bilder kan du hitta på min egen sida
http://magnus-karlsson.nu

Thomas Kerkai

tkerkai
Som sagt var så heter jag Thomas och är medlem i fotoklubben sedan 2015.
Är född i vackra Skåne (Bromölla) och bor nu i Falkenberg efter ett antal år i Åmål.
Gillar att vara ute och fota överallt men jag föredrar nattfoto (gillar skuggor) och kusten därav en anledning att vi hamnade i Falkenberg.
Kika gärna på min hemsida.
http://www.tgoe.se
Och även på fotosidan.
http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=147275

P-O Kristofferson

PeO Kristofferson
Falkenberg
Pensionär
Fotointresse sedan tonåren. Nu införskaffat ny utrustning.
Kamera Iphone 14 Pro Max. Kompaktkamera Leica Q3.

Valentina Lezhneva

Hej! Jag är en fotograf som älskar att fånga ögonblicken i livet. Familjer, bröllop och porträtt är mina favoriter, men jag är öppen för nya äventyr. Just nu lär jag mig svenska och strävar ständigt efter att utvecklas i mitt arbete. Kika gärna på min hemsida för att se mitt arbete.
https://valentinalezhneva.com/

Inger Myrén

imyren
Musik av alla slag har alltid varit en stor del i mitt liv. När jag är ute och lyssnar på musik så släpar jag ofta med mig en kamera. Att fotografera musiker har blivit lite av en passion. Det är en utmaning att fånga en rörelse, en blick eller ett ljus. Jag fick rådet en gång att inte tänka så mycket utan bara ta bilden. Några blir ibland bra medans många blir riktigt dåliga. Det är alltid lika spännande att checka av minneskortet efter en konsert eller spelning.

Även natur och gatufotografering är spännande.

Bilder i Svart och Vitt får mig att se bilden på ett annat sätt och ger mig alltid en speciell stämning. Den svartvita bilden kan leverera en mystik, renhet och enkelhet som tilltalar mig.Pär Mårtensson

parm
Tycker skoj o dokumenterar allt möjligt.
Leica M246/M240, Summicron 35 mm
Ulla Petersson

ullap
Mitt fotointresse började vid 10 års ålder då jag fick en Kodak Instamatic av mina föräldrar. Idag använder jag en Canon EOS 400D med objektiven Canon 18-55 mm och Canon 55-250 mm (det senare inköpt 2011).
Som motiv fotograferar jag gärna landskap, hav, blommor och djur etc. men redigerar inte bilderna så mycket. Jag är övertygad om att "tillfället" gör den bästa bilden och den perfekta bilden har jag ännu inte tagit....
Det är tack vare mina vänner Lotta och Therese som jag gick med i fotoklubben hösten 2010. Att delta i klubben är ett sätt att lära mer om fotokonstens mysterier och träffa andra fotointresserade - såklart.

Patric Rosberg

prosberg
Livslångt intresse som blev mitt yrke, är den korta versionen.
Jag ser mig oftast inte som en fotograf utan snarare mer som en Visual storyteller.
Min stora passion är naturfoto. Jag tycker om att återge det otroliga vi har omkring oss. Jag försöker återge det jag fotar som jag känner det, inte nödvändigtvis så som det såg ut vid fototillfället.
Förutom naturfotografering så tar jag väldigt gärna olika former av porträtt. Detta är något som jag tycker allt bättre om. Det är en härlig utmaning att fånga en person personlighet på bild.
https://www.prphoto.me/home

Kerstin Sjöholm

En bild säger mer än 1000 ord, därför tycker jag att fotografier/bilder är viktiga.
Har alltid haft kamera med mig, blev förtjust när mobilen plötsligt innehöll en väldigt bra kamera, men i längden är det ju systemkamera som gäller.
Nu har jag blivit medlem i stadens fotoklubb s vi kommer att träffas på olika evenemang. Jag är ofta ute i naturen och nu ska jag lära mig mera om komposition, redigering och få tips från goda vänner.

Göran Skoog

gskoog
Fotograferat sedan slutet av 60-talet.Svartvit,diabilder och även VHS analog video.
Teknik : Nikon systemkamra med motor Negativ färgfilm ...
Under min Video tid dokumenterade jag olika händelser runt om i Falkenberg ( Sök Göran Skoog Falkenberg på Youtube ) om nyfikenhet finns. Även "akuta händelser" Bränder, invigningar m.m.
Gick med i Fotoklubben för att träffa likasinnade intresserade fotografer , teknik , föreläsningar m.m.
Har haft olika märken av systemkamror men som en del andra gått över till mera smidigare avancerade digitalkamror.
https://www.youtube.com/@goranskoog3352/videos

Anna Tenggren

AnnaTeng
Jag skaffade min kamera 2018 och har fotat lite sen dess. Fotar mest djur och natur. Tycker de är kul att ta bilder och se resultatet hänga på väggarna hemma.

Louise Ullstadius

ullstadius
Jag är en trädgårdsnörd, som tycker om att fotografera.
Är medlem i 2 st trädgårdsföreningar, Trädgårdsamatörerna och Uppsticklingarna (Svensk Trädgård, Falkenberg).
Fotograferar mest trädgård, natur och djur.
Tycker om att vara ute i skog och mark.
"Vandra i Halland", SPF-vandringar och fotovandringar går vi
gärna med på eller så vandrar vi själva min man och jag.

Fotofraferar men canon Eos 7D, Panasonic DMC-GX80K, samt med min iPhone 11Pro.