Bildvisning – Meningen med livet

Torsdag 28 november

Tid: 18.30. Plats: IOGT-huset, Torggatan 5, Falkenberg.
Hans Carlbrand kommer och visar bilder och berättar om sitt projekt om de som överlevde. Så här skriver han själv:

Det är snart 70 år sedan befrielsen. Med den blev sanningen om koncentrationslägren och vad som pågått där långsamt en verklighet för omvärlden.

Med befrielsen rullade de så kallade vita bussarna, med överlevare. Organisationen bakom, beräknade att bussarna räddade 15 000 människor varav många hamnade i Sverige. Flera av dessa valde att stanna kvar och bygga en ny tillvaro här.

Bilderna som jag kommer att visa är en del i ett fotobokprojekt som handlar om möten och samtal kring bilderna med människor som överlevt…

Personligen har jag i många år funderat hur människor klarar av att uthärda den till total mänsklig förnedring de utsattes för i getton och koncentrationsläger.

Vi har alla tagit del av vittnesmålen om den obeskrivliga behandling människor utsattes för i dessa läger, enkom för sitt ursprung eller sin övertygelse eller sexuella läggning.

I dag har vi i många länder politiska partier, med starka nationalsocialistiska grundvärderingar och uttalat främlingsfientliga åsikter i ledande ställning i riksdag och beslutande organ på olika nivåer.
Det betyder i praktiken att en skrämmande andel av valmanskåren sympatiserar med dessa åsikter!

Hoppas du har möjlighet att komma den 28/11 på klubbens möte!

Hasse

Här kan du läsa mer: http://www.hanscarlbrand.se/

hansCarlbrand_300px