Program våren 2018

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Vi håller för det mesta till i ABF:s lokaler. Dessa finns på Lasarettsvägen 11.
Om inget annat anges hålls mötena klockan 18.30.

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

Programblad_våren 2018 (pdf-fil)

Island – Is, eld och fåglar

Torsdag 18 januari

Vi börjar året med att Thomas Andersson visar bilder. Island är ett populärt resmål för alla med intresse för storslagen natur. Inte minst fotografer. Island har idag nästan blivit överexploaterat av turismen. Men det finns platser utanför allfarvägen, några hittade Thomas på sin roadtrip, 350 mil runt hela ön.

Island Foto: Thomas Andersson

Redigeringskväll

Torsdag 1 februari

En mörk februarikväll ägnar vi åt redigering. Ta med dator och bilder som du vill jobba med. Vi delar med oss av tips och tankar kring redigering.

Årsmöte och klubbmästerskap

Torsdag 15 februari

Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar kommer denna kväll även resultatet av 2017 års klubbmästerskap att presenteras.

Optik och brännvidd

Tisdag 6 mars

Vad kan man åstadkomma med olika brännvidder och vad passar bra till olika motiv och uttryck? Ta med kamera och favoritobjektiv. Tillsammans ger vi exempel och skapar sedan uppdrag åt varandra med inriktning på olika brännvidder.

Objektiv

Redovisning optik

Torsdag 22 mars

Denna kväll redovisar vi hur vi jobbat med brännviddsuppdragen från 6 mars och hur resultaten blivit. Vi avslutar med en liten omröstning för att få fram kvällens bästa bild.

Bildkomposition

Torsdag 12 april

Det finns inga regler för bildkomposition. Men det finns några riktlinjer som ofta kan göra en bild mer intressant att titta på och som hjälper till att lyfta fram huvudmotivet. Ikväll undersöker vi en del av dessa riktlinjer och delar dessutom ut uppdrag på temat bildkomposition.

Foto: Susanne Svensson

Djurfoto på Vallarna

Tisdag 24 april

Vallarna har väl kanske inte de mest exotiska djuren du kan tänka dig. Men desto större utmaning att få till intressanta bilder. Med lämplig brännvidd och väl vald komposition går det säkert. Förutom kamera kan du ta med ett eget djur att fota.

Vi samlas vid lekplatsen på Vallarna kl 18.30.

Redovisning komposition

Torsdag 3 maj

Nu är det dags att se resultaten av kompositionsuppdragen. Vi redogör för hur vi tänkt kring uppdraget och hur vi gått tillväga. Även detta tema avslutas med en liten omröstning för att få fram bästa bilden.

Åkulla och Öströö

Lördag 26 maj

Vi hoppas på bra fotoväder denna majlördag och beger oss in i de halländska bokskogarna. En in­tressant blandning av träd och får väntar. Detaljer om tid och samåkning meddelas via epost och facebook när det närmar sig.

Foto: Calle Fredin

Klubbmästerskap

Till klubbmästerskapet har varje medlem rätt att lämna in maximalt tre bil­der. Klubbmästerskapet har inget tema. Detaljerade tävlingsregler hittar du på vår webbplats. Inlämning sker senast på mötet i december och resul­tatet redo­visas i samband med vårens årsmöte.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.