Program våren 2019

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Vi håller för det mesta till i ABF:s lokaler. Dessa finns på Lasarettsvägen 11.
Om inget annat anges hålls mötena klockan 18.30.

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

Programblad våren 2019 (pdf-fil)

I vår Facebook-grupp kan vi bjuda in varandra till spontana fotoaktiviteter:

Fotomuseet Olympia

Måndag 28 januari

Vi gör ett besök på Fotomuseet Olympia, Sandgatan 13A Falkenberg. På museet finns det allt från sekelskiftets träkameror, 10-20-talens klappkameror, 30-40-talens bälgkameror, 50-60-talens mekaniska småbildskameror, lådkameror, filmkameror, bilder, tillbehör och mycket annat roligt att titta på. Information om anmälan kommer med epost till medlemmar.

Analogfoto

Tisdag 5 februari

Efter besöket på Fotomuseet Olympia kan det passa med en kväll som handlar om analog fotografering. Vi som sysslar med det delar med oss av erfarenheter och kommer med tips till dem som är nyfikna.

Klockan 18.30 i ABF:s lokaler på Lasa­rettsvägen 11.

Årsmöte och presentation av klubbmästerskapet

Söndag 17 februari

Vi börjar med årsmöte och därefter presenterar vi resultatet av 2018 års klubbmästerskap.

ABF:s lokaler på Lasa­rettsvägen 11.

OBS tiden! Söndag 17 februari klockan 16.00

Lager i Photoshop

Tisdag 26 februari

Vi kör en redigeringskväll med fokus på lager i Photoshop. Har du aldrig jobbat med lager eller bara testat lite är detta kvällen för dig. Lär dig hur du med enkla medel kan lyfta dina bilder.

Kvällsfoto

Torsdag 14 mars

Vi tar med oss kamerorna och går på en fotopromenad. Reflexer, ficklampor och stativ kan vara andra bra saker att ta med. Samling vid ABF kl 18.30.

Mobilfoto

Tisdag 26 mars

Vi utmanar varandra att ta bra bilder med våra mobiler. Två teman kommer att delas ut. Efter fotograferingen samlas vi inomhus för en digitalcup där kvällens bilder får tävla mot varandra.

Klockan 18.30 i ABF:s lokaler på Lasa­rettsvägen 11.

Teknik: Vad har du i din fotoväska?

Tisdag 9 april

Ta med dig något av det du brukar använda när du fotar. Vi delar erfarenheter och tipsar varandra om olika prylar. Utmärkt tillfälle att lära sig mer om foto­teknik.

Utmaning – Halmstad

Lördag 27 april

En utmaning mellan oss och vår grann­klubb i söder. Vi åker till Halmstad och fotograferar och Halmstad Fotoklubb åker till Falkenberg. Därefter bedömer respek­tive klubbs jurygrupper den andra klubbens bilder. Resultatet som visar hur vi tolkar varandras städer redovisar vi i början av hösten.

Sumpafallen

Torsdag 9 maj

Vi åker till Sumpafallens naturreservat och fotograferar. Här finns både vatten, skog och betesmark. Vi tänkte även använda grillplatsen på lämpligt sätt.

Detaljer om samåkning och tid kommer senare.

Köpenhamn

Lördag 25 maj

Vi tar tåget tillsammans till Köpenhamn för att fotografera i vår närmsta huvudstad. Om man vill stanna länge eller kort bestämmer man själv, flexibel hemresa när man tycker det passar. Klubben sponsrar genom att betala en del av tågbiljetten. Detaljer kommer när det närmar sig.

Kurser i vinter

Photoshop (nybörjare) – Lördag 12 januari

Lightroom (fortsättning, men vi börjar försiktigt) – Lördag 23 februari

För båda gäller: Tid 10.00 – 15.00. Anmälan senast en vecka i förväg till Christian Thyrsted: hcthyrsted@hotmail.com. Ta med dator med program­vara.

Studiofoto – Vi kommer ordna möjlighet att ta studiokörkort för den som vill låna vår studioutrustning. Kontakta Christian om du är intresserad.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.