Program hösten 2019

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Vi håller för det mesta till i ABF:s lokaler. Dessa finns på Lasarettsvägen 11.
Om inget annat anges hålls mötena klockan 18.30.

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

I vår Facebook-grupp kan vi bjuda in varandra till spontana fotoaktiviteter:

Grillkväll i Steninge

22 augusti torsdag

Grillkväll i Steninge tillsammans med Halmstads fotoklubb
Hösten fotoaktiviteter startar med mingel vid grillen i Steninge tillsammans med Halmstads fotoklubb. Klubben står för glöden och medlemmarna med egen dryck och förtäring. Samåkning från ABF. Möte vid Göstas Café klockan 18.00.

Vem har sagt att teknik är tråkigt?

3 september tisdag

Vilken sensor har du? Vilket objektiv använder du mest? Vilken kamerainställning brukar du ha? I vilken genre vill du fotografera? Teknik och prylar.

Sport och reklamfoto

19 september torsdag

OBS! Tiden 17.45 och platsen Thaiboxningsklubben, Plankagårdsvägen

”On location”. Blod, svett, tårar och skratt i Thaiboxningsklubben. Sportfotografi och reklamfoto.

Samling 17.45 på Plankagårdsvägen (gamla glasfiber).
Sven-Arne Mjöberg ger först lite tips och tricks som kan vara bra när man fotar thaiboxning. Sedan blir det dags att omsätta det i praktik.

Digitalcup!

1 oktober tisdag

Ta med dina tre sämsta och tre bästa bilder för en tävling där mötesdeltagarna röstar. Vi tittar också på reklamfotografering från thaiboxningen.

Utflykt till Helsingör

5 oktober lördag

Förgyll denna lördag med en trevlig resa tillsammans med Falkenbergs och Halmstads fotoklubb till den ”dejlige byn” Helsingør. Bussen hämtar upp 08:00 i Falkenberg och 09:00 i Halmstad. Vi tar färjan över till Helsingør där tillfälle ges till fotografering av alla slag eller bara mingla omkring med din kamera och upplev staden. Helsingør har ett rikt utbud av caféer, restauranger och shopping. Dessutom kan du räkna med 4 roliga fotoutmaningar under resan. Endast ca 200: -/person.

Svalbard

17 oktober torsdag

Svempa och Kerstin visar bilder från Svalbard.

Blixtfoto – macro

29 oktober tisdag

Ta med blixten! (förutom kameran) och har du ett makroobjektiv så ta med det också samt små saker att fotografera. Blixtträning.

Nostalgikväll

14 november torsdag

Nostalgikväll – Falkenbergsfotoklubb 70 år. Mingel, tårta och arkivbilder.

Blixtfoto och stadskampen

26 november tisdag

Nu blir det blixtfoto. Christian Thyrsted ger tips och instruktioner för att lysa upp novembermörkret. Det blir blixtträning så ta med både kamera och blixt!

Dessutom redovisas resultatet från stadskampen!

Julglögg!

12 december torsdag

Luciafirande med styrelsens egen Lucia, egna tärnor och egna stjärngossar. Kanske någon tomte också! Temaredovisning och inlämning av bilder till klubbmästerskapet förstås.

Klubbmästerskap

Varje medlem har rätt att lämna in högst tre bilder till tävlingen. Bilderna skall uppfylla följande krav:
• Utskrivna bilder i färg eller svartvitt/monokromt.
• Bilderna skall vara monterade på kartong eller annan styv skiva.
• Varje bild får vara maximalt 40×50 cm, inklusive kartong/passepartout.
• Bilderna ska vara märkta på baksidan med både signatur och titel eller nummer.

Klubbmästerskapet har inget tema. Inlämning sker senast på mötet den 12 december och resul­tatet redo­visas i samband med vårens årsmöte.

Studiofoto

Vi kommer ordna möjlighet att ta studiokörkort för den som vill låna vår studioutrustning. Kontakta Christian om du är intresserad.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.