Program våren 2020

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Vi håller för det mesta till i ABF:s lokaler. Dessa finns på Lasarettsvägen 11.
Om inget annat anges hålls mötena klockan 18.30.

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

I vår Facebook-grupp kan vi bjuda in varandra till spontana fotoaktiviteter:

Säsongsstart med yrkesfotografi

14 januari tisdag

En yrkesfotograf gör oss den äran och kommer och föreläser om sina erfarenheter och fadäser i yrket.

Bildkritik och förbättringsarbete

6 februari torsdag

Ta med tre bilder för kritikövningar. Finns det något som är rätt eller fel?

Årsmöte nr 70

16 februari söndag

Kaffekalas med hemlig föredragshållare förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar förstås och redovisning av klubbmästerskapet.

OBS tiden! söndag 16:00 till ca 18:00

Kirgizistan

25 februari tisdag

Thomas Andersson/N visar bilder från sin resa i Centralasien. Höga berg och djupa dalar långt, långt öster om stan. Färdades Thomas på Sidenvägen?

Mobilfoto

19 mars torsdag

”Den bästa kameran är den man har med sig”, är ett talesätt. Kan luren användas till att fotografera med? Vi provar i marskvällen hur det kan fungera.

Fotofika

7 april tisdag

Fotofika med kaféinnehavarens bildval. Vi fotograferar och kaféet får välja ut sin bild. Detaljer om programpunkten i senare information.

Stadskampen i repris

25 april lördag

Halmstad-Falkenberg, Falkenberg-Halmstad. Falkenbergare tolkar Halmstad i bild. Samåkning från ABF 10:00. Samling vid biblioteket i Halmstad. Sista fotodag är midsommardagen. Inlämning av bilder (digitalt) senast 15 juli. Max 1920×1080 pixlar och max 2MB filstorlek. Redovisning första innemötet i höst. Mer detaljer senare.

Gatufoto i Ullared

28 april tisdag

Fotografera köpglädjen och konsumismen utan att själv förköpa dig. Samåkning från ABF 17:00.

Fotoresa till Marstrand

Uppskjutet till senare tillfälle

16 maj lördag

Fotoresa till Marstrand tillsammans med halmstadsklubben. Fotografera en fästning utan att sitta där. Detaljer om arrangemanget i senare information.

Makrofotografering

Ändrat innehåll

Makrofotografering den 28 maj ersätts med en fototävling under perioden 16-28 maj. Detaljerade instruktioner har skickats ut med epost till medlemmarna.

28 maj torsdag

Makrofotografering ”On location” i Louise och Anders Ullstadius trädgård. Ulrika Arnell från Halmstads fotoklubb medverkar. Samåkning från ABF 17:30.

Online seminarium – Landskapsfotografering

28 maj torsdag

Den 28/5 kl 18:30 kommer Foto Magica besöka oss online för att hålla ett seminarium för oss som gillar landskapsfoto. För att deltaga behöver du en dator med internetanslutning och ljud.  Foto Magica (www.fotomagica.net) består av Mattias Sjölund som är svensk ambassadör för Lowepro Tamron och NiSi. Han har ett tydligt fokus på havslandskap och landskapsfoto. Mattias är baserad i Uppsala och fotar kontinuerligt såväl svenska som internationella landskapsmiljöer. För er som deltar finns bl.a. möjlighet att erhålla 20% rabatt på NiSi filter samt i utlottningen av en Lowepro kameraryggsäck.

Anmälan senast 21 maj till ordförande eller sekreterare, se detaljerad information i epost-utskick.

Klubbmästerskap

Varje medlem har rätt att lämna in högst tre bilder till tävlingen. Bilderna skall uppfylla följande krav:
• Utskrivna bilder i färg eller svartvitt/monokromt.
• Bilderna skall vara monterade på kartong eller annan styv skiva.
• Varje bild får vara maximalt 40×50 cm, inklusive kartong/passepartout.
• Bilderna ska vara märkta på baksidan med både signatur och titel eller nummer.

Klubbmästerskapet har inget tema. Inlämning sker senast på mötet i december och resul­tatet redo­visas i samband med vårens årsmöte.

Studiofoto

Vi kommer ordna möjlighet att ta studiokörkort för den som vill låna vår studioutrustning. Kontakta Christian om du är intresserad.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.