Program hösten 2017

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Vi håller för det mesta till i ABF:s lokaler. Dessa finns på Lasarettsvägen 11.
Om inget annat anges hålls mötena klockan 18.30.

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

Programblad hösten 2017 (pdf-fil)

Grillkväll vid Ljungsjön

Torsdag 24 augusti

Det har blivit en tradition att vi startar säsongen med en grillkväll. I år åker vi till Ljungsjön för att grilla, fotografera och umgås.

Denna kväll presenterar vi också hur vi tänkt oss kring höstens uppdrag.

Vi träffas vid ABF:s lokaler på Lasarettsvägen klockan 18.30 för samåkning.

Grundläggande fototeknik

Lördag 2 september

Lars Wallenäs går igenom grunderna för de som är nya eller känner att de be­höver lite repetition. Det kommer handla om brännvidd, slutartid, bländare med mera.

Anmäl dig till Lars via epost lars@wallenas.com senast måndag 28 augusti.

Samling ABF:s lokaler kl 10.00. Slut ca kl 15.

Utflykt – Österlen

Tyvärr inställt. Vi återkommer med kortare endagsutflykt senare i höst.

Lördag – söndag 9-10 september

Vi gör en tvådagars utflykt till Österlen och dess natursköna landskap. Alla detaljer om tider och annat praktiskt kommer på vår webbplats och i utskick till med­lemmar när det närmar sig.

Redigeringskväll

Torsdag 14 september

Vi delar med oss av tips och idéer kring bildredigering.

Klockan 18.30 i ABF:s lokaler på Lasarettsvägen 11.

Bildvisning från Ljungsjön och Österlen.

Torsdag 21 september

Alla som vill visar sina bilder från grillkvällen vid Ljungsjön och utflykten till Österlen.

Det blir också information om samarbetet med Riksteatern och ut­ställningen på biblioteket.

Bildspelskurs med Roger Bengtsson

Lördag – söndag 30/9 – 1/10

Roger håller en tvådagarskurs om hur man gör bildspel. Detaljer om tider och anmälan skickas ut senare till medlemmar. Den 7 december kommer Roger till­baka och vi tittar tillsammans på resultatet av kursen.

Studiofotografering: Blommor och stilleben

Torsdag 5 oktober

Vi gör nya övningar med vår studioutrustning. Denna gång fokuserar(!) vi på blommor och stilleben. Ta med saker som du vill fota.

Redigeringskväll

Tisdag 17 oktober

Vi gör en annorlunda variant på höstens andra redigeringskväll. Alla får en och samma bild att jobba med som man vill. Sedan jämför vi de oli­ka resultaten och diskuterar hur vi gjort och varför.

Riksteatern: Vi som bor här

Fredag 20 oktober

Martin Emtenäs och Stefan Sundström är ute på årets yvigaste och grönaste turné! Välkomna till en föreställning om biologiskt mångfald – i mel­lanrummet mellan glitter och gråsuggor. I före­ställningen ingår bland annat bilder tagna av med­lemmar i Falkenbergs Fotoklubb. I foajén finns även några av bilderna utställda.

OBS Föreställningen börjar kl 19.00 i Falkhallen.

Redovisning: Studio och uppdrag

Tisdag 7 november

Ikväll visar vi upp resultaten av höstens uppdrag samt bilderna från studiofoto­graferingen. Se fram emot intressanta tolkningar och diskussioner.

Fotografera djur

Torsdag 23 november

Göran Johansson visar bilder på diverse djur och ger tips på vad man skall tänka på för att få bra och intressanta foton. Det blir också tips på kamerainställningar och hjälpmedel som kan vara bra vid fotograferandet av vilda djur.

Säsongsavslutning

Torsdag 7 december

Säsongen avslutas med att vi tittar på de bildspel som gjorts i anslutning till höstens kurs. Denna kväll är även sista chansen att lämna in bilder till klubb­mästerskapet och så tar vi en titt på vårens program.

Utställning på biblioteket.

Traditionsenligt kommer vi i december ordna en ny ut­ställning på Fal­kenbergs biblio­tek.

Klubbmästerskap

Till klubbmästerskapet har varje medlem rätt att lämna in maximalt tre bil­der. Klubbmästerskapet har inget tema. Detaljerade tävlingsregler hittar du på vår webbplats. Inlämning sker senast på mötet den 7 december och resul­tatet redo­visas i samband med vårens årsmöte.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.