Program hösten 2018

Välkomna till en ny säsong med Falkenbergs fotoklubb.

Vi håller för det mesta till i ABF:s lokaler. Dessa finns på Lasarettsvägen 11.
Om inget annat anges hålls mötena klockan 18.30.

Oavsett om du redan är medlem, funderar på att bli medlem eller om du bara vill komma och besöka oss för att se hur vi har det, är du hjärtligt välkommen!

Programblad_hösten 2018 (pdf-fil)

Grillkväll i Steninge

Torsdag 23 augusti

Det har blivit en tradition att vi startar säsongen med en grillkväll. I år bjuder vi även in Halmstad fotoklubb och grillar därför i Steninge. Naturligtvis blir det också tid till att fotografera och umgås.

Vi möts vid Göstas Café klockan 18.30.

Sparbanksdagen

Lördag 1 september i Falkhallen

Vi deltar på Sparbanksdagen och visar upp oss. Vi ordnar lite prova-på-aktivi­teter med studiofoto och bildredigering.

Blixtfoto utomhus

Torsdag 13 september

Blanda det naturliga kvällsljuset med ljuset från kamerans blixt. Naturen och landskapet vid Grimsholmens naturreservat blir grund för våra experiment med blandljus denna kväll. Ta med kaffekorg om du vill.

Samling på parkeringen vid naturreservatet kl 18.30.

Introduktion till astrofotografering

Tisdag 25 september

Roger Bengtsson kommer att reda ut begreppen kring astrofotografe­ring. Vad är det och vad behöver man för utrustning för att prova på. När funkar det som bäst. Men även en del kring olika appar och hemsi­dor som kan hjälpa dig att förbere­da din astrofotografering.

Senare i höst planerar vi praktisk fotografering, men eftersom det är väderberoende blir det med kort varsel.

Astrofotografering

Ramar och passepartout

Torsdag 11 oktober

Vi besöker Michael och Pernilla Dahnberg som berät­tar och visar ramar, passepartouter och liknande. Samling på parkeringen vid Huscentrum, Ätrastigen 5, kl 18.30.

Tematävling

Tisdag 23 oktober

Vi skickar ut tre teman till alla medlemmar tisdag den 16 oktober, så har man en vecka på sig att skapa bilder. Denna kväll låter vi alla bilder som tagits på respektive tema under veckan tävla mot varandra.

Studiofoto

Torsdag 8 november

Ikväll blir det studiofoto. Porträtt, närbild, stilleben mm. Vi använder klubbens stu­dioblixtar eller egna kamerablixtar och experimenterar med reflexskärmar och softboxar. Ta med föremål som du vill fotografera.

Ridsport

Tisdag 20 november

Fredrik Jonsving som fotograferar mycket ridsport besöker oss i kväll. Han kommer att visa bilder och prata om ridsportfoto, hur det går till och vad man bör tänka på. Han kommer även att berätta hur han började.

fredrik jonsving

Säsongsavslutning

Torsdag 6 december

Säsongen avslutas med att vi alla tar med våra bästa bilder som vi tagit under hösten och så tittar vi på dem tillsammans. Denna kväll är även sista chansen att lämna in bilder till klubb­mästerskapet och så tar vi en titt på vårens pro­gram.

Klubbmästerskap

Till klubbmästerskapet har varje medlem rätt att lämna in maximalt tre bil­der. Klubbmästerskapet har inget tema. Detaljerade tävlingsregler hittar du på vår webbplats. Inlämning sker senast på mötet i december och resul­tatet redo­visas i samband med vårens årsmöte.

Fler aktiviteter

Om du har någon mer idé på vad som skulle vara kul att göra, ta upp det i vår Facebookgrupp så kanske du hittar nån mer som också vill vara med. Det kan t ex vara fortsatta diskussioner från någon tidigare programpunkt, eller att man ger sig ut på en fotorunda någonstans. Behöver ni en lokal så brukar det inte vara några problem att få plats i ABF:s lokaler.