Utvalt

Fototävling: Fritid i Falkenberg

Under 2024 ordnar Rian kulturhistoria och Falkenbergs fotoklubb en fototävling på temat ”Fritid i Falkenbergs kommun”.

Skildra din omgivning, platser, aktiviteter och verksamheter med tema fritid. Vad erbjuds, vad gör du, vad hittar du på? Fotografera digitalt med kamera eller mobilkamera. Skicka in upp till tre bilder så bidrar du till en dokumentation av vår tid för framtiden. Foton fr.o.m. 1 december 2023 kan delta för möjligheten till vinterbilder.

Fullständiga regler finner du nedan.

Fortsätt läsa…

Vitsippor, Bengtesgårds äng

11 april, torsdag

På grund av vädret som ordnat lera och kyla i Bengtesgårds äng och gjort så att vitsipporna sover, så ses vi lokalen på ABF för fika och fotosnack kl 18.30. Kanske någon vill visa en bild eller två.

Vi träffas kl. 18:00 på ABF för samåkning till Bengtesgårds äng (Hässlås) där vi i det lilla naturreservatet finner vitsippor, korallticka och gamla ekar att fotografera. Har vi tur får vi även se stenknäcken som häckar här.

Glöm inte fikakorgen. Vi tar klubbens tält med som skydd för eventuella regnstänk.

Vitsippa
Foto: Ann-Marie Johansson

Öppen tisdag

19 mars, tisdag

På tisdag den 19 mars träffas vi på ABF för att titta på bilder och våra kameror.

Ni som var med i ishallen och fotograferade konståkningsträning kan skicka in bilder som ni vill visa till falkenbergs.fotoklubb@gmail.com senast den 18 mars (eller tar du med på ett USB). Var Du inte med i ishallen men har bilder Du vill visa så skickar Du bilderna på samma adress senast den 18 mars.

Vi börjar mötet med bildvisning och efter kaffet tar vi fram kameror och hjälper varandra genom frågor vi har om inställningar, menyer och tillbehör.

Resultat: Klubbmästerskap 2023

Till 2023 års klubbmästerskap hade 17 medlemmar lämnat in sammanlagt 46 bilder. Ett stort tack till jury från Fotoklubben Zoom som har bedömt bilderna och rangordnat och kommenterat de 10 som de tyckte var bäst. Grattis till alla som placerade sig och Stort Grattis till Hans Flyman som knep förstaplatsen!

Här nedan är bilderna och juryns kommentarer.

1. Brushanefight – Hans Flyman

KM2023-01 Brushanefight - Hans Flyman
Brushanefight. Foto Hans Flyman

En väldigt häftig bild på en fight mellan två brushanar. Kämpar de om honan i underkant tro. Bra och tydliga färger med en jämn och skön bakgrund som förhöjer bilden. Bra slutartid som även ger rörelser i vingarna på kombattanterna. Det enda som drar ned bilden något är att man inte ser ögonen på de som kämpar, men det är ju inte alltid så lätt att få till då allt sker så snabbt. Trots det lilla neddraget en klar och värdig vinnare.

Fortsätt läsa…