Våravslutning med Halmstads fotoklubb

8 juni, torsdag

Våravslutning tillsammans med Halmstads fotoklubb.
18.30. Välkomst och samling på Lasarettsvägen 11 i Falkenberg med lite information om kvällens övning.

Ca. 18.45. Fotografering i omgivningen, gruppvis eller enskilt allt eftersom det faller sig. (Fikagruppen förbereder under tiden)

Ca. 19.45. ”Gofika”-tid. Vi för över bilder som de är och efter deltagarnas/fotografernas önskemål till klubbdatorn. Kortläsaren tar SD, micro-SD och Compact-flash. Mobiltelefonbilder via e-post.

Ca. 20.15. Bildvisning under folkets jubel. Antal bilder beroende på hur många som deltar. 

Ca. 20.45. Avslut.

Falkenberg besöker Varberg

30 maj, tisdag

Falkenbergs fotoklubb besöker Varbergs fotoklubb. Det regnade bort sist vi försökte.

Samling vid hamnpaviljongen på hamnplan i Varberg klockan 18.30 där Varbergs fotoklubb möter upp. Parkering finns på Hamnplan och det finns även ett parkeringshus ett stenkast därifrån. En runda förbi stationsbygget, upp genom stan, torget och kvarteret däromkring, ner runt Fästningen, Kallbadhuset och så avslutar vi i Societetsparken som ju ligger alldeles intill Hamnplan. Tyvärr är det lite dåligt med öppna kaféer och matställen där i närheten, så rekommendationen är att ta med lite fika (och en kamera förstås).

Välkomna, säger ordföranden i Varbergs fotoklubb!

För samåkning från Falkenberg bör vi ses 17.45 vid ABF:s parkering Lasarettsgatan 11

Fototävling 1/4-30/11

Falkenbergs kommun 2023 i skenet av det offentliga ljuset.

Dagens miljöer kommer bli historia liksom gårdagens. Som ett led i att samla bilder för kommande generationer att se och forska kring, finns hela tiden ett intresse hos Rian att samla bilder från både miljöer och verksamheter i Falkenbergs kommun.

I ett samarrangemang med Falkenbergs Fotoklubb utlyser Rian fototävlingen ”I gatlyktans sken”.

Fotografera din omgivning, platser, aktiviteter och verksamheter i skenet av befintlig belysning. I begreppet gatlykta inbegriper vi även parkbelysning, fasadbelysning, industribelysning, idrottsplatsbelysning, neonljus, allt som kastar ett ljus över miljöer, aktiviteter och verksamheter.

Fortsätt läsa…

Resultat: Klubbmästerskap 2022

I anslutning till årsmötet den 12 februari redovisades resultatet av 2022 års klubbmästerskap.

Det var 19 deltagande fotografer som lämnat in sammanlagt 52 bilder. Bilderna har bedömts av en jury från Ystads fotoklubb. Vi gratulerar alla som placerat sig och tackar Ystad FK för deras insats. Speciellt stor grattis till Pär Mårtensson som kan titulera sig klubbmästare!

1 – Pär Mårtensson, Cape Town

KM2022_01_PärMårtensson_CapeTown_Township
Cape Town Township Foto: Pär Mårtensson

En svart/vit bild med fint ljus, som faller in snett bakifrån, och en tilltalande gråskala med lagom kontraster. Den svävande röken skapar mystik åt bilden. Utmärkt komposition med ögat i rökringen. Den väldigt oskarpa handen är möjligen lite för dominerande.

Fortsätt läsa…