Resultat: Klubbmästerskap 2023

Till 2023 års klubbmästerskap hade 17 medlemmar lämnat in sammanlagt 46 bilder. Ett stort tack till jury från Fotoklubben Zoom som har bedömt bilderna och rangordnat och kommenterat de 10 som de tyckte var bäst. Grattis till alla som placerade sig och Stort Grattis till Hans Flyman som knep förstaplatsen!

Här nedan är bilderna och juryns kommentarer.

1. Brushanefight – Hans Flyman

KM2023-01 Brushanefight - Hans Flyman
Brushanefight. Foto Hans Flyman

En väldigt häftig bild på en fight mellan två brushanar. Kämpar de om honan i underkant tro. Bra och tydliga färger med en jämn och skön bakgrund som förhöjer bilden. Bra slutartid som även ger rörelser i vingarna på kombattanterna. Det enda som drar ned bilden något är att man inte ser ögonen på de som kämpar, men det är ju inte alltid så lätt att få till då allt sker så snabbt. Trots det lilla neddraget en klar och värdig vinnare.

Fortsätt läsa…

Resultat: I gatlyktans sken

Juryn i Falkenbergs fotoklubb har valt ut sina 10 favoriter (se nedan) bland alla 86 bilder som lämnades in till vår och museet Rians tävling ”I gatlyktans sken”. Alla bilder visas i Kuben i Stadshuset under februari månad, måndag – torsdag kl. 8.00–17.00, fredag kl. 8.00–15.00.

Klicka på bilderna nedan för att se hela i större upplösning.

I gatlyktans sken, Digitalt museum samt vinterfoton

16 januari, tisdag

Alla är välkomna till ABF:s lokaler (Lasarettsgatan 11) kl 18.30 för ett fullspäckat program.

Vi redovisar resultatet av tävlingen ”I gatlyktans sken”, Patrik Hallberg från Rian berättar om webbplatserna Digitalt museum och Minne.se. Därefter visar vi medlemmarnas bilder på temat ”Mina vinterbilder”.

Alla bilder som deltagit i tävlingen ”I gatlyktans sken” kommer att visas i Kuben i Stadshuset under februari månad.

Luciafika och bildspel

12 december, tisdag

Sista träffen för året och sista dag för inlämning av bilder till klubbmästerskapet, se regler här: https://www.falkenbergsfotoklubb.se/tavlingar/ .
Under kvällen utlovas, som tradition numera, Luciafölje med tärnor, luciafika och bildspel med foton från höstens alla fototillfällen.
Max 6 bilder/medlem skickas in till falkenbergs.fotoklubb@gmail.com senast den 8 december.