Köpenhamn

Lördag 25 maj

Vi tar tåget tillsammans till Köpenhamn för att fotografera i vår närmsta huvudstad. Om man vill stanna länge eller kort bestämmer man själv, flexibel hemresa när man tycker det passar. Klubben sponsrar genom att betala en del av tågbiljetten. Detaljer kommer när det närmar sig.

Utmaning – Halmstad

Lördag 27 april

En utmaning mellan oss och vår grann­klubb i söder. Vi åker till Halmstad och fotograferar och Halmstad Fotoklubb åker till Falkenberg. Därefter bedömer respek­tive klubbs jurygrupper den andra klubbens bilder. Resultatet som visar hur vi tolkar varandras städer redovisar vi i början av hösten.

Mobilfoto

Tisdag 26 mars

Vi utmanar varandra att ta bra bilder med våra mobiler. Två teman kommer att delas ut. Efter fotograferingen samlas vi inomhus för en digitalcup där kvällens bilder får tävla mot varandra.

Klockan 18.30 i ABF:s lokaler på Lasa­rettsvägen 11.

Klubbmästerskap 2018

I anslutning till årsmötet presenterade vi resultatet av 2018 års klubbmästerskap. Det var sju fotografer som lämnat in totalt 17 bilder. Vi tackar alla deltagare samt juryn från Helsingborgs Fotoklubb. Grattis till alla vinnare!

1 Badliv – Calle Fredin

Badliv. Foto: Calle Fredin. Juryns kommentar: Härlig sommarbild med bra komposition och fina färger.

2 Eve and the Liberation – Anna-Lena Ekström

Eve and the Liberation. Foto: Anna-Lena Ekström. Juryns kommentar: Bra porträtt. Vad är meningen med kedjan och äpplet? Lite överexponerad.

3 Vid frukostbordet – Stina Hallberg

Vid frukostbordet. Foto: Stina Hallberg. Juryns kommentar: Snyggt porträtt.

Analogfoto

Tisdag 5 februari

Efter besöket på Fotomuseet Olympia kan det passa med en kväll som handlar om analog fotografering. Vi som sysslar med det delar med oss av erfarenheter och kommer med tips till dem som är nyfikna.

Klockan 18.30 i ABF:s lokaler på Lasa­rettsvägen 11.