Utvalt

VIKTIGT OM INSTÄLLDA KLUBBMÖTEN

Måndag 16 mars tog styrelsen beslut om att ställa in träffen den 19 mars Mobilfoto samt träffen den 7 april Fotofika.
Vi gör det med tanke på smittrisken, och för att slippa utsätta någon för att själv göra avvägningen och fundera över om man ska delta eller inte.
Hur det blir med resten av vårens program avgör vi efter den 7 april. Avgörande är självklart också vad samhället i övrigt har att rätta sig efter.
Vi har en tanke om att kunna genomföra en del av programmet för den 7 april men som en uppgift som genomförs enskilt och med redovisning här på Facebook. Håll utkik här för mer uppgifter om det och hur det blir med resten av vårens programpunkter.

För styrelsen
Calle Fredin

Online seminarium – Landskapsfotografering

28 maj torsdag

Den 28/5 kl 18:30 kommer Foto Magica besöka oss online för att hålla ett seminarium för oss som gillar landskapsfoto. För att deltaga behöver du en dator med internetanslutning och ljud.  Foto Magica (www.fotomagica.net) består av Mattias Sjölund som är svensk ambassadör för Lowepro Tamron och NiSi. Han har ett tydligt fokus på havslandskap och landskapsfoto. Mattias är baserad i Uppsala och fotar kontinuerligt såväl svenska som internationella landskapsmiljöer. För er som deltar finns bl.a. möjlighet att erhålla 20% rabatt på NiSi filter samt i utlottningen av en Lowepro kameraryggsäck.

Anmälan senast 21 maj till ordförande eller sekreterare, se detaljerad information i epost-utskick.

Makrofotografering

Ändrat innehåll

Makrofotografering den 28 maj ersätts med en fototävling under perioden 16-28 maj. Detaljerade instruktioner har skickats ut med epost till medlemmarna.

28 maj torsdag

Makrofotografering ”On location” i Louise och Anders Ullstadius trädgård. Ulrika Arnell från Halmstads fotoklubb medverkar. Samåkning från ABF 17:30.

Bilder – Fotofika våren 2020

Tanken med den här träffen var att ta en fika på Charleston & kaffe. Fotografera miljön och våffelfika för att sedan gå ut till några förutbestämda punkter i staden och fortsätta fotografera. Nu blev det istället individuellt fikande och fotande. Från de förutbestämda platserna valde var och en fritt riktning och perspektiv för sin bild. Platserna var: Korsningen Hotellgatan – Storgatan, Fontänen på Rådhustorget,
Tullbrons västra fäste.

Fortsätt läsa ”Bilder – Fotofika våren 2020”

Stadskampen i repris

Inställt

25 april lördag

Halmstad-Falkenberg, Falkenberg-Halmstad. Falkenbergare tolkar Halmstad i bild. Samåkning från ABF 10:00. Samling vid biblioteket i Halmstad. Sista fotodag är midsommardagen. Inlämning av bilder (digitalt) senast 15 juli. Max 1920×1080 pixlar och max 2MB filstorlek. Redovisning första innemötet i höst. Mer detaljer senare.

Fotofika på annat sätt

Tanken med den här träffen var att ta en fika på Charleston & kaffe. Fotografera miljön och våffelfika för att sedan gå ut till några förutbestämda punkter i staden och fortsätta fotografera. Från den angivna punkten står det var och en fritt att välja riktning och perspektiv för sin bild. Bilderna inne på Charleston & kaffe skulle sedan Frida Hauge bedöma och den hon tycker bäst om får hon som tack för besväret (Det villkoret ska ni alla ha med er och därmed acceptera genom att lämna bilden för bedömning). Övriga bilder skulle lämnas in för att visas i klubbsammanhang. Nu i Coronatider får vi tänka om. Programmet är genomförbart, bara inte som en gemensam aktivitet den 7 april så som annonserats i vårprogrammet. DEN TRÄFFEN BLIR INTE AV!
Däremot kan det genomföras på så sätt att vi här annonserar punkterna på stan och så tar ni er dit vid ett tillfälle ni själva väljer, gäller även tidpunkten för en våffelfika och foto i kafémiljö. Det krav som gäller är att bilderna tas mellan den 30 mars – 12 april. Bilderna skickas in senast 24.00 den 14 april. falkenbergsfotoklubb@gmail.com Skriv Tävling i ämnesraden.
När ni fotograferar inne på Charleston & kaffe meddelar ni er med Frida eller annan personal.
Tre punkter i staden:
Korsningen Hotellgatan