Fotomuseet Olympia

Måndag 28 januari

Vi gör ett besök på Fotomuseet Olympia, Sandgatan 13A Falkenberg.

På museet finns det allt från sekelskiftets träkameror, 10-20-talens klappkameror, 30-40-talens bälgkameror, 50-60-talens mekaniska småbildskameror, lådkameror, filmkameror, bilder, tillbehör och mycket annat roligt att titta på.

Information om anmälan kommer med epost till medlemmar.

Säsongsavslutning

Torsdag 6 december

Säsongen avslutas med att vi alla tar med våra bästa bilder som vi tagit under hösten och så tittar vi på dem tillsammans. Denna kväll är även sista chansen att lämna in bilder till klubb­mästerskapet och så tar vi en titt på vårens pro­gram.

Ridsport

Tisdag 20 november

Fredrik Jonsving som fotograferar mycket ridsport besöker oss i kväll. Han kommer att visa bilder och prata om ridsportfoto, hur det går till och vad man bör tänka på. Han kommer även att berätta hur han började.

fredrik jonsving

Studiofoto

Torsdag 8 november

Ikväll blir det studiofoto. Porträtt, närbild, stilleben mm. Vi använder klubbens stu­dioblixtar eller egna kamerablixtar och experimenterar med reflexskärmar och softboxar. Ta med föremål som du vill fotografera.

Resultat – Tematävling

Tisdag 23 oktober visade vi våra temabilder. Åtta fotografer hade lämnat in bidrag på temana Frukt, Kärlek och Vinkel.

Efter omröstning hade vi en intressant och lärorik diskussion kring bilderna och om hur olika man kan se på bilder och teman. Efter första röstningsomgången hamnade flera bilder på samma poäng och vi fick därför göra en ny runda med dessa. Följande bilder blev slutligen de bästa på respektive tema:

Frukt

Frukt. Foto: Magnus Karlsson

Kärlek

Kärlek. Foto: Calle Fredin

Vinkel

Vinkel. Foto: Calle Fredin

Tack till alla medverkande!

Tematävling

Tisdag 23 oktober

Vi skickar ut tre teman till alla medlemmar tisdag den 16 oktober, så har man en vecka på sig att skapa bilder. Denna kväll låter vi alla bilder som tagits på respektive tema under veckan tävla mot varandra.

Introduktion till astrofotografering

Tisdag 25 september

Roger Bengtsson kommer att reda ut begreppen kring astrofotografe­ring. Vad är det och vad behöver man för utrustning för att prova på. När funkar det som bäst. Men även en del kring olika appar och hemsi­dor som kan hjälpa dig att förbere­da din astrofotografering.

Senare i höst planerar vi praktisk fotografering, men eftersom det är väderberoende blir det med kort varsel.

Astrofotografering

Blixtfoto utomhus

Torsdag 13 september

Blanda det naturliga kvällsljuset med ljuset från kamerans blixt. Naturen och landskapet vid Grimsholmens naturreservat blir grund för våra experiment med blandljus denna kväll. Ta med kaffekorg om du vill.

Samling på parkeringen vid naturreservatet kl 18.30.